Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lening Online - Lening Informatie
Lening Online - Lening Informatie Home | Profile | Archives
Lees de verhalen over leningen in het nieuws.

Studenten willen betere voorlichting over lenen17/3/2009
Studenten moeten meer informatie krijgen als ze een lening aangaan. Een financiƫle bijsluiter kan hierbij uitkomst bieden, vindt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Het ISO stelt dit naar aanleiding van het bericht dat 75.000 ex-studenten vorig jaar te maken kregen met een deurwaarder. In 2006 waren dat er 60.000. Studenten lenen steeds meer. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de totale studieschuld opgelopen tot ruim 11 miljard euro. De gemiddelde schuld per student zou 12.000 euro bedragen, twee keer zo veel als vier jaar geleden.

Studenten van het ISO en de Landelijke Studentenvakbond LSVb overleggen deze maand met de Informatie Beheer Groep (IBG) over de bijsluiter. Volgens het ISO is het aangaan van een lening voor studenten erg gemakkelijk, waardoor deze stap te snel wordt gezet.

Dat heeft ook te maken met het relatief lage rentepercentage dat de IBG rekent. Dat maakt goedkoop lenen mogelijk. Daarbij zijn de normbedragen die voor studiebeurzen worden gehanteerd, achterhaald. Zo wordt ongeveer 165 euro gereserveerd voor de huur van een kamer, terwijl de kamerhuur gemiddeld meer dan 250 euro bedraagt.

Post Comment

Entry 12 of 14
Last Page | Next Page