Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Lening Online - Lening Informatie
Lening Online - Lening Informatie Home | Profile | Archives
Lees de verhalen over leningen in het nieuws.

De hypotheekrenteaftrek bij CDA veilig29/3/2010

DEN HAAG - De aftrek van de hypotheekrente blijft onaangetast. Dat schrijft het CDA in zijn verkiezingsprogramma, dat vanmiddag wordt gepresenteerd.

 

De grootste regeringspartij zal niet tornen aan de aftrek. Hoewel er tientallen miljarden moeten worden bezuinigd om de overheidsfinanciën gezond te maken, willen de christendemocraten huizenbezitters niet opzadelen met een dergelijke lastenverzwaring. Ook is een ingreep slecht voor de woningmarkt.

 

Met het standpunt schaart het CDA zich aan de zijde van de VVD en PVV, die ook tegen gemorrel aan de regeling zijn. Veel linkse partijen hebben daarentegen allerlei plannen in hun programma staan om de aftrek te beperken, dan wel geheel om zeep te helpen. Zo wil D66 de aftrek beperken en, net als de ChristenUnie, de aflossingsvrije hypotheek afschaffen. Een hypotheek krediet wordt hierdoor netto een stuk duurder. Ook de SP is voor een beperking van de aftrek tot 350.000 euro.

 

GroenLinks wil de aftrek zelfs helemaal afschaffen. Het PvdA-verkiezingsprogramma laat nog op zich wachten, maar in de partij gingen eind vorig jaar al wel stemmen op om een streep te halen door de aflossingsvrije hypotheek. In het vorige verkiezingsprogramma uit 2006 stelde de PvdA een beperkte hypotheekaftrek voor tot maximaal 42 procent.

Post Comment

Entry 4 of 14
Last Page | Next Page